Poznat termin dženaze Almera Hašimbegovića

Na Klinici za plućne bolesti “Podhrastovi” od posljedica koronavirusa u 51. godini preminuo je biznismen Almer Hašimbegović.

Dženaza Almeru Hašimbegoviću bit će klanjana u ponedjeljak na mezarju Grličića brdo u 17.15 sati.

Danas se brojni prijatelji i kolege na društvenim mrežama opraštaju od Hašimbegovića, koji je bio dugogodišnji menadžer SEB groupe (Krups, Lagostina, Moulinex, Rowenta, Tefal i WFM) za Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Sjevernu Makedoniju.

Bio je omiljen među kolegama i poslovnim partnerima, ali i muzičarima, pjevačima, sportistima, glumcima… Almer je bio čovjek iz naroda, mislio je više na druge nego na sebe. Uvijek je zračio pozitivnom energijom i u najtežim trenucima njegovo lice krasio je osmijeh. Oni koji su ga poznavali izgubili su iskrenog prijatelja predivne duše i velikog srca u kojem je bilo mjesta za sve. Srčanost se osjetila u svakom njegovom gestu i svemu što je radio. Bio je veliki profesionalac u svom poslu i zagriženi nogometni fan. Iskreno je navijao i bodrio nogometnu reprezentaciju BiH širom planete. Uz Zmajeve je bio i na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Njegov odlazak beskrajno je rastužio sve koji ga poznaju, koji su imali priliku da rade i druže se sa njim, ali ostaje lijepo sjećanje na velikog čovjeka i njegova plemenita djela, a živjet će riječ o njegovoj dobroti, velikodušnosti, vedrom i pozitivnom duhu. Riječ na čast i ponos njegove supruge Džanine i dvije kćerkice, Emine i Ajše prenosi Faktor.

Hašimbegović sa suprugom i kćerkicama

– Danas nas je, nažalost, napustio Almer Hašimbegović, veliki čovjek i veliki patriota. Moja malenkost je dosta puta imala prilike i čast razgovarati sa tim divnim čovjekom. Našli smo se na velikoj ljubavi prema Bosni i Hercegovini i reprezentaciji sa kojom smo se radovali i tugovali. Život, nažalost, donosi i ovakve gubitke – napisao je sportski komentator Marjan Mijajlović na svom profilu na Facebooku opraštajući se od Hašimbegovića.

Prijatelji se opraštaju od Almera Hašimbegović: Humanitarac velikog srca

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79