Poznat termin sprovoda Pere Gudelja

Teško je u Lašvanskoj dolini naći čovjeka koji će reći ružnu riječ o Gudelju. Kako kažu, uvijek je bio spreman pomoći ljudima i mnoge porodice u ovom kraju zahvaljujući njemu dobile su krov nad glavom i riješile svoju egzistenciju.

Lijes pokojnog Pere Gudelja biti će izložen na gradskom groblju „VITEZ”

Gudelj je tokom života imao priliku da se upozna i druži sa najuspješnijim ljudima iz svijeta biznisa iz regiona, ali i iz ekonomije, sporta, muzike. Često je odlazio i na koride, a bio je redovan gost na Čevljanskoj koridi, gdje bi ponesen dobrom atmosferom iz automobila izvadio svoju harmoniku i svirao narodne pjesme i kola za hiljade posjetilaca koji su ga nagrađivali ovacijama i burnim aplauzom.

Preminuo nakon duge i teške bolesti dana 24.11.2020. godine. Lijes pokojnog nam Pere biti će izložen na gradskom groblju „VITEZ” , dana 27.11.2020. godine od 17,00 sati. Posljednji ispraćaj i pokop će se obaviti na mjesnom groblju „GORNJA VEČERISKA“ DANA: 28.11.2020. godine u 14,00 sati. Svi oni koji se taj dan žele oprostiti od našeg dragog Pere to mogu učiniti ispred kapele groblja Gornja Večeriska od 13,00 sati do UKOPA.

Zbog smrti privrednika Pere Gudelja, načelnik Viteza Tomislav Bošnjak-Matić donio je odluku o proglašenju subote danom žalosti.

Naime, odlukom se navodi da se Dan žalosti proglašava na području Općine Vitez te da će zastave na pola koplja biti spuštene na zgradi Općine Vitez, javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Općina Vitez.

Također, na Dan žalosti ne mogu biti održani programi kulturno-zabavnog karaktera u javnosti, dok elektronski i drugi mediji s područja Općine Vitez su dužni prilagoditi svoje sadržaje Danu žalosti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79