Poznat uzrok požara u Sarajevu: Vlasnica zapalila stan i skočila s trećeg sprata

Više od dvadest dana nakon požara u ulici Josipa Štadlera kojom prilikom je 31. jula smrtno stradala vlasnica A. A. , portal “Avaza” otkriva da je nastradala žena podmetnula požar u svom stanu na trećem spratu.

Utvrdio je to poznati sarajevski inspektor i vještak za protivpožarnu zaštitu Ferhat Ibrak koji je prisustvovao uviđaju i utvrdio šta se dešavalo u stanu.

– Meni su javili da je žena bježala od požara i skočila sa prozora stana na trećem spratu. Kada sam izašao gore utvrdio sam da je požar izbio u unutrašnjosti ormara. Prozori su na trećem spratu, niko nije mogao ući izvana , blinidirana ulazna vrata bila su zaključana, vatrogasci su ih razvaljivali tri sata. Sve to hoće kazati da je ona zapalila stan na tri mjesta u dvije zasebne prostorije koje nisu vezane jedna s drugom- kazao nam je Ibrak.

Dodao je da žena napravila malo stepenište od dvije- tri stolice raznih veličina, popela se na prozor i skočila u dvorište.

– Nije smrtno stradala od požara i dima, već je zapalila stan i izvršila samoubistvo- navodi Ibrak.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79