Poznata bh. influenserica Adna Helić uhapšena u akciji “Black Tie 2”

Pripadnici SIPA-e, MUP-a KS i OSA BiH su realizovali zajedničku akciju kodnog naziva “Black Tie 2”.

U akciji su uhapšene 23 osobe, a kako saznaje Crna Hronika, među njima je i bh. influenserica i kozmetičarka Adna Helić.

Helićki su pripadnici SIPA-e danas čitav dan pretresali kozmetički salon, da bi je na kraju uhapsili.

Podsjetimo, pored Adne Helić, uhapšeni su i v.d. direktora FUP-a Vahidin Munjić, šef Specijalne policijske jedinice FUP-a Mustafa Selmanović, sarajevski biznismen Gordan Memija, sadašnji i bivši specijalci FUP-a Emir Druškić, Adin Ćatić, Senad Kadić, Dražen Čobović i Ibro Miladin…

Svi uhapšeni se sumnjiče za saradnju sa narkoklanom Tito i Dino.

Oni su godinama praceni od strane FBI, DEA i Interpol-a.

Neki od osumnjičenih su imali i SKY aplikaciju.

Procesuirane osobe u akciji “Black Tie 2” se sumnjiče za organizirani kriminal, neovlašten promet velikih količina opojnih droga, pranje novca, davanje dara, primanje nagrade, zloupotrebu ovlaštenja i odavanje tajnih podataka.

Na više od 30 lokacija na području Kantona Sarajevo izvršeni su pretresi stambenih objekata, motornih vozila, te prostora pravnih subjekata. Pronađena je i izuzeta značajna količina predmeta od interesa traženih Naredbom Suda Bosne i Hercegovine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79