Poznata imena osoba koje su lišene slobode u Općoj bolnici: Sumnja se da su participaciju zadržavali za sebe

Pripadnici MUP-a KS jutros su izvršili pretres u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”.

Kako saznaje Avaz, na saslušanje će biti privedeni Dragiša Đogović, specijalista opće hirurgije, Emir Baraković i Haris Pandža.

Direktor Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” Zlatko Kravić potvrdio je za ”Avaz” da su pretresi obavljeni, ali je naglasio da niko nije kriv dok se to ne dokaže.

– Mnogo je više povika na zdravstvo nego što ljekari primaju mito. Tačno je da postoje ljekari koji primaju mito i koji se bave korupcijom i zagovornik sam toga da to treba što prije iskorijeniti. Takve ljude treba izbaciti iz zdravstvenog sistema. Ako se dokaže da je iko uzimao mito, ja ću biti rigorozan, koliko god mi to zakon dozvoljava – kazao je Kravić.

Akcija je provedena zbog sumnje da su ovi ljekari dio novca koji je trebao biti uplaćen na blagajnu za participaciju zadržavali za sebe. Još traju provjere.

– Prema nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, pripadnici MUP-a KS, uz asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, rano jutros započeli su akciju kodnog naziva ”Hirurg” zbog krivičnih djela zloupotreba položaja ili ovlasti i primanje dara ili drugog oblika koristi – potvrdila je portparol Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Više informacija nije mogla otkriti, ističući da će detalji akcije biti poznati u toku dana.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments