Poznata kadrovska politika SDA: Ne može aktuelni načelnik i Zlatni ljiljan, ali može diploma privatnog fakulteta

Poznata kadrovska politika SDA: Ne može aktuelni načelnik i Zlatni ljiljan, ali može diploma privatnog fakulteta


Sinoć je u Gornjem Vakufu izabran kandidat za načelnika ove općine. Kako je PRESS već ranije pisao članstvo SDA u Gornjem Vakufu naslućujući razvoj događaja već je izrazilo svoje nezadovoljstvo i javno, a i putem pisma koje su uputili predsjedniku SDA Bakiru Izetbegoviću, piše PRESS.

Oni su već prije nekog vremena najavili da će čak 10 od 13 mjesnih odbora bojkotovati predstojeće lokalne izbore ukoliko se ne potvrdi kandidatura aktuelnog načelnika Seada Čauševića, dobitnika najvećeg ratnog priznanja “Zlatni ljiljan”, čijim radom su stanovnici ove općine prezadovoljni.

U pismu koje su uputili Izetbegoviću napisali su između ostalog da je veliki broj aktivista ogorčen jednostranim aktima i ponašanjem predsjednika ove Općinske organizacije, te su zamolili da se poduzmu mjere i radnje iz njegove nadležnosti kako bi se spriječila samovolja jednog lica i dalje propadanje SDA u Gornjem Vakufu. Oni su naglasili da se potpuno amnestiraju svake odgovornosti ukoliko se i dalje zadrži ovakav status quo.

Očigledno da do mišljenja baze vrhu SDA nije stalo jer je sinoć uprkos svemu za kandidata za načelnika izabrano potpuno novo lice i to kako saznajemo nakon što su danima bezuspješno tragali za bilo kakvim rješenjem i čovjekom koji bi prihvatio kandidaturu.

Uprkos najvećem broju kandidatura sa terena i činjenice da je aktuelni načelnik bio i prijedlog općinske kadrovske komisije, predsjednik OO SDA Gornji Vakuf nakon glasanja, nije potvrdio kandidaturu Čauševića.

On je za ovu poziciju imao svog kandidata za kojeg je lobirao, izvjesnog Idrizović Dževada koji je svoje zvanje stekao na jednom od privatnih univerziteta.

Podsjećamo, SDA je svojim ophođenjem prema njemu i u Donjem Vakufu izgubila načelnika, također dobitnika najvećeg ratnog priznaja “Zlatni ljiljan”, obzirom da će na predstojećim izborima aktuelni načelnik Huso Sušić nastupiti kao samostalni kandidat.

Iza i jednog i drugog stoji velika podrška građana lokalnih zajendica kojima rukovode, ali kao da baš to nije poželjna referenca za Stranku demokratske akcije.

Sve su češće pritužbe sa terena na stanje i u ostalim općinskim organizacijama SDA u ovom kantonu, ali i širom BiH, no čini se da to previše ne brine rukovodstvo ove stranke jer oni imaju neke svoje druge prioritete.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija