Poznata kradljivica poslala frizerku u toalet po maramicu pa joj opelješila novčanik

Osnovni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv “kraljice džeparoša” Sabahete Džindo (70) iz Sarajeva kojom se tereti za krađu 2.350 maraka iz frizerskog salona.

Novac u ladici

U optužnici se navodi da je Džindo 2. septembra u ulici Đure Daničića došla u salon, vlasništvom M. G., tražeći da joj se zakaže termin za feniranje, te da joj se zapiše telefonski broj salona.

– Frizerka je otvorila ladicu pulta, u kojoj se nalazio novčanik, a koji je optužena mogla vidjeti. Potom je na papirić zapisala broj telefona, dala ga Sabaheti i zatvorila ladicu – navodi se u optužnici.

Pojašnjava se da je Sabaheta potom od frizerke tražila papirnu maramicu.

Oštećena je otišla do toaleta da donese maramicu. Za to vrijeme Sabaheta je otvorila ladicu i iz novčanika uzela novac u iznosu od 2.350 KM u apoenima od po 50 KM. Nakon toga je pobjegla u nepoznatom pravcu, ali je ubrzo otkrivena i uhapšena, piše Avaz.

Njeno kretanje nakon krađe snimile su nadzorne kamere, što je policiji pomoglo u njenoj identifikaciji i otkrivanju.

Nastavak liječenja

Uz optužnicu Tužilaštvo je zatražilo da se optuženoj produži mjera pritvora te da se nastavi njen medicinski tretman na Psihijatriji na Sokocu jer se Džindo krajem septembra pokušala ubiti u pritvoru KPZ-a Banja Luka.

Spasili su je dežurni policajci, koji su je zatekli na stolici s bijelom plahtom koju je namjeravala omotati oko vrata kako bi se objesila. Srećom, tragedija je izbjegnuta, a na osnovu mišljenja ljekara, Sud je donio odluku o premještanju Džindo na Sokolac.

Kleptomanija

Sabaheti Džindo ranije je dijagnosticiran šizofreni poremećaj koji se ogleda u kleptomaniji. U prijedlogu za produženje pritvora se navodi da je riječ o osobi sa višestrukim poremećajem ličnosti te da su krađe njen stil života već duži vremenski period. I sama Džindo je pred sudom rekla da je potrebno da prima terapiju kako bi izbjegla činjenje krivičnih djela u budućnosti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79