Poznata lokacija izmještanja crkve iz dvorišta nane Fate: Srušeni materijal će biti ponovo iskorišten

Radovi u Konjević Polju kod Bratunca u vezi sa izmještanjem crkve iz dvorišta nane Fate Orlović danas će biti završeni i lokacija će biti uređena, rekao je Srni vlasnik bratunačke firme “Trend” Danko Mirović.

On je istakao da su dobili blagoslov mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma i da se pristupilo izmještanju crkve.

“Bez blagoslova niko nije htio da pristupi radovima. Ovo nije rušenje nego izmještanje crkve jer se materijal odvozi u Bratunac na lokaciju gdje će se graditi novi hram korištenjem dijela ovog materijala koji je upotrebljiv”, objasnio je Mirović.

U Konjević Polju kod Bratunca danas je u toku izmještanje crkve čime se realizuje presuda Međunarodnog suda za ljudska prava u Strazburu.

Tužbu za uklanjanje crkve podnijela je nana Fata Orlović, a rok za izvršenje sudske odluke bio je prvi april prošle godine. Radnici i mehanizacija više firmi danas je angažovana na izvođenju radova oko uklanjanja crkve i prevoza materijala.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79