Poznata novinarka objavila šokantne tvrdnje: “Iznose vakcine na parking Zetre”

Velike gužve danas su zabilježene ispred sarajevske dvorane Zetra.

Kako su reporteri portala Radiosarajevo.ba ranije izvještavali, na Zetru su stigli i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS).

Naš fotoreporter Dženan Kriještorac snimio je dolazak pripadnika policije i dramatične scene gužve koja vlada na ulazu u Zetru.

Mnogo je građana u Sarajevu koji se nalaze u rizičnoj kategoriji i koji se što prije žele vakcinisati i primiti svoju dozu vakcine. Podsjetimo, sinoć je došlo do incidenta jer su građani pozvani na vakcinaciju, ali je vakcina nestalo.

Ono što se u kuloarima danas moglo čuti jeste da je i u ovom vremenu na stvarnost isplivalo najgore iz našeg mentaliteta, te da se traže “veze i vezice” za privilegiralno vakcinisanje.

Priče da se “ljubavnice, tetke i jarani vakcinišu na uštrb građana” postaju sve glasnije, ali o njima rijetki žele javno govoriti.

Večeras je jednoj takvoj sceni prisustvovala poznata novinarka, urednica televizijskog programa Al Jazeere Balkans Adisa Ruždić koja je svoje svjedočanstvo objavila na Twitteru.

“Završila trening u Zetri i vidjela: veći broj ljudi i dalje čeka na vakcine pred Zetrom, neke uvode na drugi ulaz. Jedna medicinska radnica je upravo iznijela 5-6 vakcina nekome na parking. “Poslao me Asim” je izgleda imperativ svake vlasti u ovoj državi”, napisala je Ruždić na Twitteru.

Pojedini posjetitelji Twittera zatražili su ostavke premijera Edina Forte i ministra zdravlja prof. dr. Harisa Vranića.

“Verovatno je svuda tako. Pomislim m neki dan ne daj Bože da je rat i da se određuju prioriteti vakcinisanja, lečenja i preživljavanja”;

“Edin Forto i Vranić moraju podnijeti ostavke”;

Samo su neki od komentara na ovu objavu Adise Ruždić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79