Poznata struktura vijeća u Zenici: Apsolutna većina u korist Fuada Kasumovića

Gradsko vijeće Zenice u narednom mandatnom periodu prema preliminarnim i nepotvrđenim rezultatima trebalo bi sačinjavati devet političkih subjekata, a s vodećim brojem vijećnika bit će Zenička inicijativa Kasumović Fuad.

Prema preliminarnim podacima, Zenička inicijativa Kasumović Fuad u naredne četiri godine u vijeću će imati 14 ili 15 vijećnika ovisno da li će HDZ ili NiP u Gradskom vijeću Zenice preći izborni prag i imati jednog vijećnika, prenosi Klix.

S druge strane, Stranka demokratske akcije u Gradskom vijeću bi trebala imati devet vijećnika, a iza njih slijedi Socijaldemokratska partija sa tri vijećnika, ASDA sa dva te Savez za bolju budućnost BiH, Nezavisni blok i kandidat iz nacionalnih manjina sa po jednim vijećnikom.

Zeničani izabrali: Kasumović će ih voditi i naredne četiri godine

S ovakvom postavom Gradskog vijeća Zenice gradonačelnik Fuad Kasumović imat će većinu te će puno lakše sprovoditi odluke i inicijative koje će se, kako je i sam Kasumović kazao, odnositi na poboljšanje života građana i gradnji puta ka evropskoj Zenici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79