Poznati menadžer brani Sebiju Izetbegović: “Asim Kurjak je manipulator, ljigavat i osuđeni kriminalac”

O obrazovanju Sebije Izetbegović, direktorice KCUS-a i supruge predsjednika SDA Bakira Izetbegovića sinoć je govorio ugledni, svjetski stručnjak Asim Kurjak gostujući na Face TV. Kurjak se osvrnuo na specijalizaciju koja stoji u zvaničnoj biografiji dr. Sebije Izetbegović u kojoj se navodi da je upravo kod njega obavila specijalizaciju.

Dr. Asim Kurjak o specijalizaciji Sebije Izetbegović: Kod mene nije specijalizirala, provjerio sam

Na Facebook profilu oglasio se poznati menadžer koji je i ovog puta stao u odbranu Sebije Izetbegović. Njegov status prenosimo u cijelosti:

Asim Kurjak manipulator, ljigavac i osuđeni KRIMINALAC!!!!!
I on se kao takav priključio neviđeno histeričnoj harngi.
Hvala Googlu, pa se ništa ne može sakriti. Ovako o Kurjaku pišu mediji u Hrvatskoj:

“Ta naizgled blistava karijera ima i ružnu stranu medalje. Uz ime Asima Kurjaka veže se niz skandala – smrti rodilje u bolnici Sveti Duh pod sumnjivim okolnostima, manipulacija jajnim stanicama, malverzacije novcem od porodiljnih tečajeva koje je vodio, projekta telemedicine za otoke, optužba da je falsificirao znanstvene radove, utaja poreza njegove supruge u njihovoj tvrtki itd”.

Ginekolog Asim Kurjak i njegova supruga Biserka Funduk Kurjak, optuženi za nedozvoljeno presađivanje jajnih stanica. Pojašnjenja radi: pacijenticama je prilikom pregleda krali jajne
stanice i presadjivao ih bogatim nerodkinjama za velike cifre.

Tužilaštvo je za Kurjaka tražilo četiri godine i 8 mjeseci zatvora

Asim Kurjak je 2007. osuđen na osam mjeseci zatvora jer je  krivotvorio medicinsku dokumentaciju, odnosno zataškavao pogrešku liječnika bolnice Sveti Duh u slučaju smrti rodilje Dragice Ivankić i njezine bebe u bolnici.

Poznati menadžer o Sebiji Izetbegović: “Najveći grijeh profesorice Izetbegović je što je rastjerala neradnike”

Ovako Kurjaka opisuju novinari u Večernjaku i Globusu.

– “Jedna od najvećih afera vezano za Kurjakovo ime su optužbe da je sa suprugom Biserkom Funduk Kurjak te liječnicima Sanjom Kupešić i Ernestom Suchanekuom, za novčane naknade, ženama koje su liječene od neplodnosti u poliklinici Kurjakovih omogućavao izvantjelesnu oplodnju, ali korištenjem jajnih stanica žena koje za to nisu znale, pa to nisu ni odobrile”!!!
– “koncem 70-ih, kad je Asim Kurjak bio zaposlen u zagrebačkoj Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj i na redovnom reizboru aplicirao za mjesto asistenta na Katedri za ginekologiju i opstetriciju, priložio u cjelosti prepisane radove drugih autora. Zbog toga je izbačen s Medicinskog fakulteta te je izgubio i radno mjesto u Petrovoj. Zbog toga je, navodno, doktorirao na Medicinskom fakultetu u Beogradu”.

– “Povjerenstvo Medicinskog fakulteta 2006. godine je zaključilo da su dva rada Asima Kurjaka plagijati čime su potvrđene optužbe iz uglednog British Medical Jorunala. Sir Ian Chalmers je u uglednom časopisu analizirao slučaj Kurjak kao primjer neprocesuiranog višestrukog znanstvenog plagijatora na koji ukazuje i svjetska akademska zajednica, uključivši i Svjetsku zdravstvenu organizaciju (WHO).

A poslao je poruku i članovina SDA stranke.

“Sram vas bilo. Šutite dok vam predsjednika razdiru hijene! U dobru je lako biti dobar, na muci se poznaju junaci” – poručio je Faruk Drina pristalicama SDA stranke piše Crna-Hronika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79