Poznati pjevač tvrdi da mu je politika uništila karijeru

Srbijanski pjevač Slavko Banjac je tokom gostovanja u emisiji “Ispovest” otkrio detalje svoje propale karijere te, između ostalog, naveo da je za to kriv Slobodan Milošević.

“Moja popularnost se događa 1993. godine, a država u haosu. Počinjem da radim drugi dio albuma sa Zlajom Timotićem. Žarko mi odlazi iz zemlje. To je bio vremenski period kada ne možeš ništa da planiraš.

Tada su predivne pjesme pravljene, ne samo meni, nego i mojim kolegama. Da li je to ludilo u kom se živjelo pa su autori iz sebe izbacivali te emocije? Pravili su pjesme za sva vremena”, naveo je.

Novinar Nemanja Vasiljević je zatim konstatovao da je Banjac imao brojne hitove, ali da je njegova karijera kratko trajala ta ga upitao zašto.

“Politika me je razvalila ni krivog ni dužnog. Mnogo mi je zla nanijela u nastavku ove divne priče, u okruženju vatre, oružja i krvi i ja moram da odlazim. Staje sve”, kazao je.

Vasiljević je dalje naveo da Banjca u roku od 24 sata više nije bilo na radiju ni na televiziji. Zanimalo ga je da li su mu ljudi iz političkog vrha tražili da bude dio njihove stranke.

“Bit ću vrlo kratak. Odbio sam ponudu najjače političke strane koju nisam smio da odbijem, nisam znao da ne smijem da odbijem. Da me je neko pripremio, da mi je neko pričao, ja bih drugačije to uradio. Ja sam samo rekao: ‘Nemojte mene, pustite mene samo da pevam’, ali to nije pilo vodu. Tog trenutka se sve ruši. Cijeli moj sistem, vizije i sve nestaje. U tom periodu sam uglavnom bio u Crnoj Gori. Beskrajno sam zahvalan prijateljima koji su me prihvatili za života”, kazao je.

Tvrdi da nije bio član nijedne stranke, iako je pjevao žestokim kriminalcima. Također je naveo da prema njiima ima veliki respekt.

“Oni su u nekom svom svijetu, siva zona, žestoki i tako dalje, ali kada pjevamo, pjevamo čovjeku. Ja sam pjevao Slobodanu Miloševiću, nisam jedini. Poslije pet godina me je pitao zašto se ti meni nisi javio. On nema pojma šta se desilo te noći kada sam odbio. Mi se vidimo poslije pet godina jer je insistirao da mu pjevam. Mislio sam da me zezaju i službe i čuda i svi redom. Ovako me brišu iz njegovog okruženja, a on nema pojma. Ja to shvatam poslije pet godina kada oni dolaze po mene i kažu mi da moram da pjevam na rođendanu Slobodana Miloševića. Ja im kažem: ‘Čekajte ljudi, nešto se ne poklapa'”, rekao je.

Dalje je kazao da je uprkos svemu odbio “fenomenalnu” ponudu, no nije htio otkriti detalje. Novinara je zanimalo da li mu je ultimatum dala Mirjana Marković, Miloševićeva supruga.

“Ne bih pominjao ime. Ja sam odbio ono što nisam smio da odbijem. To je ponuđeno i drugima koji su prihvatili i oni su sada bogovi”, ispričao je.

Spomenuo je i kako je kasnije saznao da su ga pratili.

“Ja sam bio bez afera. Moj život su bili muzika, žene, kafana i pjesma. Šta me je zanimalo, politika? Ne! Vidio sam kakvo je to zlo i šta ta politika nosi našoj Srbiji”, naveo je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79