BiH Poznati ugostiteljski objekat: Vlasnik Vatre optužen za utaju poreza “tešku” 457.739 KM

Poznati ugostiteljski objekat: Vlasnik Vatre optužen za utaju poreza “tešku” 457.739 KM

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Šaćira Čedića zbog krivičnog djela porezna utaja.

Šaćir Čedić se tereti da od 2015. do 2019. godine u u svojstvu direktora privrednog društva Sarajka, u okviru koje posluju ugostiteljski objekti Vatra, nije prikazivao stvarni promet kroz fiskalne kase, tačnije promet je umanjivao i na osnovu toga pravio lažne porezne prijave te plaćao manji porez nego što je trebalo.

Na taj način je, prema optužnici, utajio porez u iznosu od 457.739,02 KM.

U optužnici je postupajući tužilac predložio trajno oduzimanje nezakonite koristi pribavljene krivičnim djelom, koja je već privremeno osigurana.

Za glavni pretres predloženo je saslušanje 19 svjedoka, dva vještaka informacijsko-komunikacijske i finansijske struke i izvođenje više od 7.000 hiljada materijalnih dokaza, saopćilo je Tužilaštvo KS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
LM