Poznato kada se Lukač izjašnjava o krivici zbog udaranja Stanivukovića

Dragan Lukač ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, optužen za ugrožavanje sigurnosti bivšeg narodnog poslanika RS, a danas gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, izjasniće se o krivici u avgustu ove godine.

Obavještavamo vas da je ročište povodom izjašnjenja o krivnji optuženog Dragana Lukača zakazano za dan 17. avgust 2021. godine u 8.30 – potvrdili su za Srpskainfo u Osnovnom sudu Banjaluka.

Banjalučki osnovni sud je u maju ove godine potvrdio optužnicu koja Lukača tereti da je krivično djelo izvršio 23. decembra 2019. godine oko 22 časa u Banjaluci, za vrijeme Devete posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske koju su diretno prenosili javni medijski servis RTRS i BN TV.

Prema navodima iz optužnice u toku sjednice Lukač je Stanivukoviću uputio ozbiljnu prijetnju da će mu nanijeti zlo, na način da mu se prijetećim tonom obratio riječima: „I nemoj nikad više to da uradiš prema meni, ne znam prema drugima kako, inače ćeš završiti kao što su i one zastavice završile ovdje danas“ što je kod oštećenog izazvalo osjećaj ugroženosti i straha za sopstvenim život.

– Potom je više puta pozvao oštećenog da dođe do njega, pa kada mu je oštećeni prišao, istom je uputio riječi: “Još jednom, još jednom majmune“ nakon čega je otvorenom šakom desne ruke udario oštećenog u lice, na koji način mu je nanio tjelesnu povredu u vidu nagnječenja sluznice donje usne – navodi se u optužnici Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Prema optužnici Lukač je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti iz člana 150. stav 1 Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Za ovo krivično djelo može se izreći zatvorska kazna do dvije godine robije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79