Poznato šta je s Crnogorcima privedenim jučer u filmskoj akciji u centru Sarajeva

Nepoznata osoba je u noći sa utorka na srijedu oko 23 sata, u Karađorđevoj ulici u Istočnom Novom Sarajevu, upotrebom vatrenog oružja nanijela teške tjelesne povrede Milošu Ostojiću, od kojih je nedugo zatim preminuo u bolnici.

U okviru istrage privedeno je više osoba koje bi se mogle dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela. Policija je napravila kriminalističku obradu privedenih, a na području Istočnog Sarajeva pronađen je i zapaljeno putničko vozilo marke Golf 5 koje se dovodi u vezu s izvršenjem ovog krivičnog djela.

U sklopu potrage za osumnjičenima, jučer je na području Sarajeva izvršena policijska akcija, a ispred Ambasade Sjedinjenih Američkih Država sarajevska policija sa čak sedam vozila presrela je i zaustavila automobil sa crnogorskim tablicama.

“Kontrolisano je vozilo i lica u vozilu. Lica će biti predata PU Istočnom Sarajevu”, rekla je jučer za Radiosarajevo.ba glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Suvada Kuldija.

Privedene osobe su saslušane u vezi sa ubistvom Miloša Ostojića, a posljednja informacija kaže kako još uvijek nisu puštene na slobodu. Određen im je pritvor u trajanju od 24 sata.

“Još uvijek su u pritvoru dok im ne istekne 24 sata pritvora”, rečeno je jutros iz PU Istočno Sarajevo za Radiosarajevo.ba.

 

Crna hronika / Foto Radiosarajevo

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79