Poznato vrijeme i mjesto dženaze dr. Amiru Omerbašiću

U Sarajevu je u petak nakon duge i teške bolesti u 44. godini preminuo poznati sarajevski ljekar Amir Omerbašić.

Dženaza i ukop obavit će se danas, 19. jula, u 13.30 sati na gradskom groblju Bare.

“Dragi Amire, Ne opraštamo se od tebe danas. Danas te ispraćamo na put svjetlosti, istine i olakšanja… Teško nam je što te nećemo vidjeti ali osjećat ćemo zauvijek tvoje prisustvo, tvoj šarm, tvoj osmjeh zauvijek će obasjavati našu polikliniku.

Ovaj svijet ostavio si boljim i učinio si sve što si mogao za svakoga koga si sreo. Nas si učinio ponosnim što smo te imali kao kolegu, druga, brata. Amire, tvoj lik, tvoj osmijeh, tvoj ulazak u polikliniku,tvoje šale, tvoju želju za životom i poštenje, tvoju stručnost u poslu i blagost, nikada nećemo zaboraviti. Ti zauvijek ostaješ dio našeg tima. Naš dragi Amire, do sljedećeg susreta, odmori se u miru, u naljepšem mjestu u Džennetu.

Vole te tvoje kolege i prijatelji”, napisale su njegove kolege iz poliklinike Atrijum.

“Čast je bila poznavati te doktore moj dobri a ja sam imao tu privilegiju da te imam za druga. Još ne mogu da vjerujem da te nema s nama ali takvi kao ti nikada ne umiru. Zauvijek ćeš biti s nama u legendo! Molim Allaha dž.š. da ti se smiluje i uvede te u Džennet jer si ti sigurno to zaslužio a porodici dadne sabura”;

“…Beskrajno sam tužna, ljuta na sudbinu, ponosna i zahvalna što sam imala čast poznavati prijatelja, čovjeka, doktora kakav je bio Dr. Amir Omerbašić.

Prim.moj, hvala za sve, za svaki savjet, pomoć, podršku, kritiku…Srest ćemo se opet, u nekom boljem svijetu, na nekom boljem mjestu…”, samo su neki od komentara na društvenim mrežama koji su se oprostili od dr. Omerbašića.

Doktor Amir Omerbašić je bio internista-ultrasoničar, usko orjentiran u radu sa kardiološkim pacijentima. Bio je certificiran iz ehokardiografije i ostale ultrazvučne dijagnostike.

Kardiološki trening obavio je u Švedskoj i Turskoj, autor više radova i dijelova knjiga.

Bio je doktor kadetske nogometne reprezentacije BiH, član KECS ESC IAEA, te dobitnik prve nagrade za prikaz slučaja IMIC 2016 Vienna

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79