Poznato vrijeme i mjesto dženaze profesora Ekonomskog fakulteta Velida Efendića

Nakon kratke i teške bolesti u 40. godini života preminuo je dr. Velid Efendić, profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Preminuo profesor Ekonomskog fakulteta u Sarajevu prof. dr. Velid Efendić

Dženaza će se obaviti sutra poslije podne namaza u haremu Gazi Husrev – begove džamije, a ukop na mezarju „Hambina carina“ u 13 sati.

Dr. Efendić je bio je profesor iz oblasti bankarstva i islamskog bankarstva i finansija, a također, bio je aktivno uključen u uspostavljanje i organizaciju Bankarske akademije SEBS kao i Centra za islamsku ekonomiju, bankarstvo i finansije.

Jedan je od osnivača i članova upravnog odbora Evropske asocijacije za islamsku ekonomiju, bankarstvo i finansije.

Efendić je preminuo jučer u poslijepodnevnim satima.

Iza Velida ostala je supruga Azemina i dvoje djece Sara i Ismail.

Na Facebooku su se brojni oprostili od profesora Efendića.

Za njega su imali samo riječi hvale.

“Zaista je bio dobar čovjek i profesor”, “Zaista divan čovjek”, “Izuzetno blag karakter i prijatan sagovornik”, “Pamtim ga po najboljem, još kao asistenta rahmetli prof. dr. Fikretu Hadžiću. Obojica su imali vizionarski pristup kada je riječ o jačanju i pripremi studenata za tržište rada”… samo su neki od komentara na ovu tužnu vijest.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79