Poznato vrijeme i mjesto dženaze profesora Samira Beglerovića koji je preminuo od korone

Nakon borbe sa infekcijom koronavirusa, kako smo ranije i objavili, sinoć je u 47. godini života, preminuo uvaženi profesor sa Fakulteta islamskih nauka Samir Beglerović.

Brojni prijatelji, studenti i kolege opraštaju se od uvaženog profesora koji je preminuo od koronavirusa

Dženaza će se klanjati sutra u 11 sati na platou gradskog groblja Bare u Sarajevu, a ukop u haremu džamije Dajanli hadži Ibrahim na Gorici.

Rođen je u Sarajevu, 14. jula 1973. godine. Završio je osnovnu školu „Hasan Kikić“ u Sarajevu, a nakon toga Prvu gimnaziju 1991. godine.

Nakon srednje škole upisuje i uspješno okončava Fakultet islamskih nauka u Sarajevu 2000. godine. Na istom fakultetu je magistrirao i doktorirao.

Predavao je na katedri za akaid (dogmatiku) i uporedne religije na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu. Osim toga, jednu akademsku godinu je predavao na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli.

Imenovan je za mentora odnosno člana komisija za odbranu diplomskih, magistarskih, master i doktorskih radova, na Fakultetu islamskih nauka te Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Objavljuje autorska djela i prijevode, u nekoliko izdavačkih kuća, u brojnim stručnim i znastvenim časopisima te publicistikama, koje je moguće pronaći u različitim znanstvenim bazama podataka, kao i na internet stranici „znaci.com“.

Djela, studije i radovi napisani su iz oblasti: akaida (dogmatike), tesavvufa, opće teologije, uporednih religija, filozofije religije te teologije kulture.

Iza Beglerovića je ostala supruga Mensura i kćerkica Merjema.

Brojni prijatelji, studenti i kolege opraštaju se od uvaženog profesora prenosi Hayat.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79