“POZVALA ME PUNICA I REKLA DA MI SE KĆERKA UDAVILA” Stravična ispovijest oca djevojčice (2) stradale u SEPTIČKOJ JAMI

Djevojčica Lea F., stara godinu i devet mjeseci, udavila se juče oko 14 časova u septičkoj jami u dvorištu porodične kuće u Velikoj Gredi kod Plandišta.

Dijete je zajedno sa bratom blizancem Rudolfom čuvala baka kada je u jednom trenutku djevojčica uspjela da izađe iz kuće, prenosi Blic.

– Sa njima je bila baka koja je jedva pokretna. Supruga i ja smo sa drugo dvoje djece otišli do grada. Ne mogu vam reći kako sam se osjećao kada me je pozvala baka i rekla da mi se kćerka udavila u septičkoj jami. Nisam stigao da je zatvorim jer smo se tek pre nekoliko mjeseci doselili u ovu kuću. Ovo je velika tragedija – jedva izgovara Nikola, otac djevojčice.

Prema njegovim riječima, ovo nije prvi put da majka njegove supruge čuva djecu.

– Doselili smo se ovdje nedavno. I nismo ovdje ništa imali, ni septičku jamu. Ja sam sve radio jedno po jedno sada tokom zime. Kada su djeca bila napolju, uvijek je neko od nas bio tu da ne bi upali – pojašnjava Nikola.

Prema njegovim riječima, Lea i njen brat blizanac Rudolf imaju godinu i devet mjeseci i oni do sada nisu ni uspjevali da otvore vrata od kuće i izađu u dvorište.

Dok priča o tragediji, Nikola pokazuje sa suzama u očima rukom na ulazna vrata kuće kuda mu je kćerka izašla i otišla sama do septičke jame sa zadnje strane i upala u nju.

– Izašli smo u šetnju sa dvoje mlađih blizanaca i baš u tom trenutku Leici i njenom bratu kupovali smo bicikle kada je pozvala ženina majka i rekla nam šta se dogodilo. Po dijete je došla Hitna pomoć – kaže Nikola.

Ocu i majci Ani Mariji baka je ispričala da je iz kuće istrčala čim je vidjela da nema djevojčice. Njeno tijelo primetila je u septičkoj jami.

– Tašta je izvadila moju kćerku iz jame i ona je još davala znake života. Uzela ju je u ruke i pokušavala da je ugrije – dodaje Nikola.

Inače, devojčica je primljena u bolnicu, ali ljekari nisu uspjeli da je spasu.

Prema riječima oca, Lea bi 31. maja napunila dvije godine.

Velika tragedija kakvu još ne pamti naselje Velika Greda potreslo je sve žitelje ovog mjesta nadomak Plandišta.

– Čuli smo za nesreću. Šta da kažemo nego da se radi o nesrećnom slučaju. Oni su došli iz Tuzle. Taman su se skućili i evo šta ih je sada snašlo – priča jedan od komšija.

Baka je držala unuku u naručju

– Otvorila sam vrata kafane kako bih izluftirala lokal i vidjela sam kako žena stoji i drži dijete u ruci. Pomislila sam da je jedno od starijih blizanaca, zato što znam da je dijete bilo bolešljivo. Kada sam prišla, vidjela sam da je dijete bijelo i mokro. Baka je bila tiha i nešto je mumlala. Jedva je uspjela da mi kaže da je djevojčica upala u vodu. Tada je prišlo još nekoliko komšija, ženica joj je trljala ruke i stajala na ulici. Čekala je da dođe Hitna pomoć – priča za “Blic” B. B., vlasnica kafane koja se nalazi tik uz kuću porodice nastradale djevojčice

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments