Prava drama u Kantonalnoj bolnici Zenica: Direktor Rasim Skomorac odbio potpisati 800 KM naknade, pa podnio ostavku! (FOTO)

Rasim Skomorac, direktor Kantonalne bolnice Zenica, podnio je ostavku na ovu funkciju danas!

Ovu odluku je donio na sjednici Upravnog odbora Kantonalne bolnice Zenica, gdje se među ostalim trebalo raspravljati i o njegovom statusu na funkciji direktora. Skomorac je dugogodišnji direktor Kantonalne bolnice Zenica, a njegova smjena prije isteka mandata bila bi teško izbježna nakon formiranja nove vlasti i promjena osoba na direktorskim pozicijama kantonalnih ustanova.

Odluka o privremenom vršiocu dužnosti trebala bi biti donesena nakon sjednice Upravnog odbora, s obzirom da je neko trebao potpisati odluku o dodjeli jednokratne pomoći zdravstvenim radnicima koja će biti donesena od strane Upravnog odbora Kantonalne bolnice Zenica. Nezvanično se pominje ime dr. Tarika Zulovića, koji je privremeni načelnik Službe za ginekologiju.

Simptomatično je da njegova ostavku dolazi u jeku priče sa (ne)isplatom 800 KM radnicima Bolnice.

U Sindikatu smatraju da ima vremena da se odluka o isplati jednokratne pomoći ispravi te da zaposleni u zeničkoj bolnici ipak dobiju najavljenu pomoć koja obuhvata 1.760 zaposlenika.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79