‘Pravda za Davida’ 310. dan zaredom

Zanimljivo i nejasno – tako su iz grupe „Pravda za Davida“ objasnili način na koji je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske odgovarao na pitanja narodnih poslanika, koja su se ticala događaja u Banjaluci s kraja prošle godine. Na Lukačeve izjave o tome da je sve o zabrani okupljanja neistina, odgovaraju da je odluka o zabrani stigla 31. decembra prošle godine, o čemu je i sam ministar i te kako upoznat.

Iz grupe „Pravda za Davida“ pozdravljaju i zahtjev nekolicine poslanika koji su tražili da se objelodane imena policajaca koji su tukli građane na Trgu Krajine 25. decembra. Podsjeća da su i sami članovi grupe isto to tražili od ministra.

Da je izjava ministra Lukača o nepostojanju zabrane potpuna kontradiktornost onoga što je MUP saopštio 31. decembra, svjedoče činjenice da građanima Banjaluke od toga dana nije omogućeno mirno stajanje na Trgu Krajine, zbog čega se svakodnevno okupljaju ispred Sabornog hrama Hrista Spasitelja, gdje pale svijeće za ubijenog Davida Dragičevića.

Poruka koju su poslali okupljeni ista je kao i prethodnih 309 dana: Nema odustajanja dok ubice Davida Dragičevića ne budu uhapšene, a pravda zadovoljena.

(BN televizija)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79