Pravda za Davida: Od ponedjeljka novi termin okupljanja

Grupa „Pravda za Davida“ i večeras se okupila u Banjoj Luci tražeći pravdu za Davida Dragičevića. Poručili su i da će i dalje ostati mirni i dostojanstveni u svojoj borbi za pravdu.

Okupljeni su poručili da će nastaviti pružati podršku Davoru Dragičeviću i Suzani Radanović u borbi za pravdu koju njihovo dijete zaslužuje. Zapalili su svijeće za dušu momka, prenosi Radiosarajevo.

“Dobri ljudi, hvala Vam što ste i večeras sa nama. Sutra se družimo i palimo svijeće u 19.30 sati. Očekujemo naravno podršku kao i svaki dan, i zahvalni smo na tome”, poručili su večeras okupljeni iz grupe „Pravda za Davida“.

Podsjetimo, David Dragičević, 21-godišnji mladić iz Banje Luke, nestao je u noći 18. marta 2018. godine. Njegovo beživotno tijelo pronađeno je šest dana kasnije na ušću rečice Crkvena u reku Vrbas.

Dva dana kasnije, 26. marta, visoki zvaničnici policije RS održali su konferenciju za novinare, na kojoj su kriminalizovali mladića i saopćili da je njegova smrt “zadesna”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79