Pravda za Davida podnijela prijave protiv sedam banjalučkih tužilaca

Predstavnici grupe Pravda za Davida podnijeli su Uredu disciplinskog tužioca u Sarajevu prijave protiv sedam banjalučkih tužilaca. Kako su kazali, pritužbe su vezane za “nerad određenih tužilaca” u predmetu ubistva Davida Dragičevića.

Nema povratnih informacija

– Ove pritužbe su vezane za rad tj. nerad određenih tužilaca koje smo mi već podnosili protiv velikog broja policijskih službenika. Do sada po tim prijavama nije ništa urađeno. Neke prijave su čak predate i prije skoro godinu i po dana. Nismo dobili nikakve povratne informacije od tužilaca iz OJT iako smo im se obraćali sa raznim upitima. Oni su nam stalno govorili kako je istraga u toku i kako će uskoro biti i tužilačka odluka – rekao je Ozren Perduv, predstavnik Pravde za Davida.

Pravda za Davida podnijela je pritužbe podnesene protiv: Gordana Mijatovića, Tanje Mrđe, Žane Bojić, Saše Labotića,Gorana Rakića, Aleksandra Simonovića i Dalibora Vreće.

Jedna od tih pet prijava je takođe i prijava protiv Dalibora Vreće koji je tri godine bio postupajući tužilac u predmetu ubistva Davida Dragičevića. Osim niza prekršaja koje je on počinio iz člana 57 zakona o VSTV koje smo mi naveli u ovom postupku, taj čovjek nije uradio ništa povodom predmeta za koji je bio zadužen. Mi očekujemo od Kancelarije disciplinskog tužioca da će sankcionisati ovog tužioca onako kako sleduje. A od Tužilaštva Bosne i Hercegovine koje je preuzelo slučaj ubistva Davida Dragičevića očekujemo krivično gonjenje navedenog tužioca – kazala je Merlina Ivić.

Podnijeli prijave

Iz grupa Pravda za Davida podsjetili su da su ranije podnijeli prijave protiv većeg broja policijskih službenika za “protupravno lišavanje slobode” njihovih članova. Ovi tužioci, tvrde, nisu počinili ništa po tom pitanju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79