“Pravda za Dženana Memića”: Mektiću nemoj nam odmagati, ti si svoju šansu imao

Na Facebook stranici „Pravda za Dženana Memića“ reagirali su na istup na društvenim mrežema Dragana Mektića koji je komentirao slučaj ubijenog mladića, čija se porodica više od pet godina bori za pravdu.

Posto koji je objavljen prenosimo u cjelosti:

Evo jedan savršen primjer, s čim se mi moramo boriti i borimo pet i pol godina.

Disciplinski postupci

Dragan Mektić je osoba u koju su mnogi u ovoj državi polagali nade. To što Mektić “nema dlake na jeziku”, što se drugim političarima obraća oštro i direktno, što na prvi pogled izgleda kao, priča kao, ponaša se kao čovjek iz naroda – to narod voli, to narod cijeni i na to narod pada.

Ali, to je privid. To je uloga koju igra. Dragan Mektić, kao i drugi na sceni, ima svoje interese.

Jedan od tih interesa je i Dalida Burzić, njegova dobra prijateljica i osoba koja je 2016. godine, kada je naš Dženan ubijen, bila glavna kantonalna tužiteljica KS.

Za Dalidu Burzić on ima i uvijek je imao samo riječi hvale. Ne smeta Mektiću to što je Dalida Burzić i pored slučaja Memić mnoge porodice zavila u crno. Ne smeta mu što su disciplinski postupci protiv nje, zahvaljujući još jednoj dobroj prijateljici na “pravoj poziciji” Aleni Kurspahić-Nadarević, završavani ekspresno i bez trunke logike, ali mu sigurno smeta što nije postala – a kako je on to pompezno najavljivao – glavna državna tužiteljica.

Znamo da prati ovu stranicu i znamo da ovo nije njegovo prvo očitovanje o slučaju Memić, kao i da voli da tvrdi da je za istinu i pravdu. Mi bismo htjeli da mu vjerujemo, ali nam – oprostit ćeš Dragane – teško pada, kada znamo da je te godine bio ministar sigurnosti, da savršeno zna šta se, kako i zašto dešavalo u slučaju Memić, a uprkos svemu tome nikada nije odustao od svoje jaranice Dalide.

Cijenimo mi to što je Mektić vjeran prijatelj. Ali, znaš ti Mektiću onu staru:

Nemoj odmagati kada nisi pomogao

S kim si, takav si! Nismo mi 2017. bili u svojstvu ministra sigurnosti BiH u Tužilaštvu KS i hvalili Dalidu Burzić i rad “njenog” Tužilaštva, a nije to radilo ni Tužilaštvo BiH ni Gordana Tadić – Dragan Mektić je.

Nismo mi zataškavali ubistvo našeg Dženana, fingirali dokaze, uništavali dokaze, upućivali svjedoke šta će i kako reći, niti je Tužilaštvo BiH, Dragane – Dalida Burzić i njeni tužioci su.

Lijepo je to što Dragan Mektić nema dlake na jeziku, što kaže da suosjeća sa porodicom Memić, ali bi još ljepše bilo, kada ne bi hvalio i štitio one koji zataškavaju ubistvo, a kudio one koji se jedini trude da te iste kazne.

I na kraju, ako nisi mogao uraditi ništa da nama pomogneš, da ostvarimo pravdu za nevino ubijenog Dženana, onda nemoj ni odmagati. Ako još trun savjesti imaš.

Radije izađi na večeru sa svojom Dalidicom, kako si i navikao, pa njoj pričaj o tome kako je divna, krasna, najbolja. Ona će te, za razliku od nas, za to nagraditi makar osmijehom.

Ili se sakrij u rupu kao pravi miš, nema ovdje ništa više za tebe. Ti si svoju šansu imao.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79