Pravda za Dženana Memića: Ovo nije zabilježeno u 140 godina postojanja suda

Nakon turbulentnog ročišta na Vrhovnom sudu u Sarajevu, gdje se nakon dvije oslobađajuće presude razmatra krivnja Ljube i Bekrije Sefrovića za saobraćajnu nesreću, kojoj je prema sarajevskom tužilaštvu povrijeđen mladić Dženan Memić ponovo se postavilo pitanje zašto se o istom zločinu paralelno odvijaju dva suđenja.

Na Facebook grupi „Pravda za Dženana Memić“ oglasili su te su u svom statusu naveli „da nikada nije zabilježeno u sudskoj praksi da se u isto vrijeme o istom slučaju odvijaju dva sudska procesa“.

– To da se istovremeno na Vrhovnom sudu FBiH odvijaju dva pretresa za isti zločin nije poznato u pravosudnoj praksi. Ovo, kako kaže Ifet Feraget, nije zabilježeno u 140 godina postojanja suda. Tako se odvija slučaj ubistva Dženana Memića u kojem su optuženi Ljubo i Bekrija Seferović za izazivanje i prikrivanje saobraćajne nesreće, dok postupajući tužilac prema prijavi familije Memić i njihovog advokata Ferageta odbacuje donedavno službenu verziju, prema kojoj je smrt mladića Dženana nastupila kao posljedica saobraćajne nesreće – piše u statusu.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79