Pravedna kazna? Ubio jednog, ranio drugog brata i dobio 15 godina zatvora

Dinel Papić (30) iz Sjenice osuđen je pred vijećem Višeg suda u Novom Pazaru na 15 godina zatvora zbog ubistva Asmira Metovića (28) i ranjavanja njegovog brata Almira (32), prije nepune dvije godine u selu Gornja Vapa kod Sjenice, piše “Kurir”.

Teški zločin dogodio se 10 avgusta 2019. godine kada je na putu od Sjenice ka ovom selu Papić iz vozila BMW X6 pucao iz “škorpiona” na Asmira koji je bio u “golfu 2” pogodivši ga jednim hicem, dok je Metović bio u kolima i sa još tri hica dok je izlazio.

Asmirov brat Almir tada je pogođen jednim hicem u grudi i zadobio je tešku povredu desnog plućnog krila.

Papić je poslije zločina pobjegao a uhapšen je destak mjeseci kasnije u okolini Sjenice. Odbrana osuđenog i Tužilaštvo imaju pravo žalbe na presudu Apelaconom sudu u Kragujevcu.

Do sukoba između braće tada je, kako se pričalo u selu, došlo jer su braća Metovići dugovali manju svotu novca Papiću koji je držao stovarište građevinskog materijala u Sjenici, piše “Kurir.rs”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79