Pravi se nova zgrada Paviljona I u KPZZT Zenica

Pravi se nova zgrada Paviljona I u KPZZT Zenica


Rusmir Isak, direktor Kazneno-popravnog zavoda zatvorenog tipa (KPZZT) u Zenici, potpisao je ugovor za realizaciju projekta rušenja postojećeg objekta i izrade idejnog projekta za Paviljon I.

Cilj projekta je proširenje postojećeg kapaciteta KPZZT Zenica i izgradnja modernog paviljona za smještaj zatvorenika u skladu sa zakonskim propisima i standardima.

Novi objekat Paviljon I bit će smješten na lokaciji unutar kruga KPZZT Zenica, zamjenjujući tri krila postojećeg troetažnog objekta slova “T”. Prostor za novi objekat prostirat će se dijelom na internom dvorištu, zelenoj površini saobraćajnice i poligonu-igralištu.

Paviljon I će imati dvije etaže oblika slova T s jednim skraćenim krilom, prizemlje i jedan sprat s ukopanom kino salom. U prizemlju će biti ulazni dio, dio za smještaj zatvorenika i kino sala kapaciteta 200 mjesta.

Na spratu glavnog krila bit će 14 ćelija po maksimalno četiri zatvorenika, prostorija za pušenje, hodnik i požarno stepenište.

Maksimalan kapacitet Paviljona I bit će oko 168 zatvorenika i 44 zaposlenika, a bruto površina objekta iznosit će oko 3500 kvadratnih metara.

Ovaj projekt predstavlja korak naprijed u modernizaciji KPZZT Zenica, omogućavajući bolje uvjete smještaja za zatvorenike i unapređenje rada osoblja. Isak ističe da će nova zgrada biti u skladu s najvišim standardima sigurnosti i funkcionalnosti.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija