Pravila ponašanja se ipak trebaju poštovati: Treba li se spriječiti da se na Vrelu Bosne, na plinskoj boci kuha paprikaš?

U svakoj kući domaćin bi trebao određivati pravila ponašanja. Pa tako i kada govorimo o našoj državi. Pravila ponašanja trebali bi svi poštovati, živjeti u skladu sa zakonima države, tradiciji…

Turizam je grana kojom itekako profitira i Kanton Sarajevo. I na svakoj turističkoj destinaciji, izletištu, planini… za one koji već ne znaju, a pravila ponašanja u prirodi trebali su ponijeti još iz kuće, postoje obavijesti kako bi se trebali ponašati, šta je negdje (ne)dozvoljeno, piše Hayat.

Sarajevo je uvijek bilo otvoreno za sve. Grad koji nikada nije razlikovao ljude po boji kože, jeziku…

Ono što Sarajevo daje svojim žiteljima, srcem pruža i onima koji dolaze i tu se kratko zadrže.

Istina, u posljednje vrijeme evidentno je da je, nažalost, sve više onih koji žive i običavaju drugačije nego što pravila nalažu. Na javnim mjestima se ponašaju onako kako su naučili u svojoj avliji. A tamo, u svojoj avliji, oni kao domaćini određuju pravila „igre“.

Tamo da, na javnom mjestu svakako da nikako ne bi trebali. Na društvenim mrežama osvanule su fotografije snimljene na Vrelu Bosne. Na njima vidimo, a svjedoci koji su ih snimili tvrde, kako turisti baš tu, na veoma atraktivnoj sarajevskoj turističkoj destinaciji, na plinskoj boci kuhaju pileći paprikaš!

Dok se miris paprikaša širio, „kuhari“ uživali u svom kulinarstvu, drugi su izbezumljeno gledali šta se dešava. Svakako, ovakvim stvarima treba se stati u kraj.

Nedopustivo je, priznat ćete, na ovakvom mjestu „postaviti šporet“ i kuhati. Paprikaš ili bilo šta drugo.

Nadležni bi trebali reagirati na ovakve situacije i zbog onih koji žele uživati u prelijepoj prirodi, spriječiti da se ovakve slike više ne dešavaju. Svi su dobrodošli, ali pravila života se moraju znati, poštovati.

Kanton Sarajevo u aprilu ove godine posjetilo je 60.449 turista, što je za 15,4 posto više u odnosu na isti mjesec prošle godine, dok su u prva četiri mjeseca registrovana 147.602 turista ili 13,9 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Prema podacima Federalnog zavoda za statistiku turisti su u Kantonu Sarajevo u prva četiri mjeseca ove godine ostvarili 298.921 noćenje što je 17,2 posto više nego u istom periodu prošle godine.

Od ukupnog broja turista koji su posjetili Kanton Sarajevo u prva četiri mjeseca ove godine 121.550 su bili strani, a 26.052 domaći turisti.

Ponajviše je turista iz arapskih zemalja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments