Pravna pomoć za sve radnike koje su poslodavci prevarili!

Pravna pomoć za sve radnike koje su poslodavci prevarili!


Vaša prava BiH pruža različite oblike pravne pomoći svojim korisnicima, od davanja odgovora na kratke upite do opsežnije pomoći uključujući pravno zastupanje u svim pravnim poljima, izuzev krivičnog prava. Pravna pomoć se pruža kroz besplatno pravno savjetovanje i zastupanje.

Na društvenoj mreži Facebook, kreirana je grupa “Crna lista poslodavaca RS-a” sa ciljem pomoći radnicima koje su poslodavci prevarili.

“Crna Lista Poslodavaca Republike Srpske je nastala iz ideje da svaki radnik može da iznese svoje mišljenje i negativno iskustvo kod poslodavca, jer prostor u medijima ne postoji za sve naše probleme. Nakon grupe došlo je i do ideje da se osnuje udruženje koje će pružati pomoć svim radnicima po pitanju zaštite njihovih prava. Došle su ponude sa različitih strana o saradnji tako da se ostvarila i priča o pružanju besplatne pravne pomoći zaposlenim radnicima. Sve je pokrenute samoinicijativno od mene Dražana Pejakovića koji sam isto tako radnik, te otac četvero djece. Situacija u zemlji je teška za sve, ali najteža je za nas radnike koji nosimo na leđima cijelu državu i smatramo da je došlo vrijeme gdje će se prava radnika poštovati”. – izjavio je administrator i pokretač grupe Dž.P. za portal Crna-Hronika.

Ukoliko vam treba pravna pomoć, pristupiti besplatno možete OVDJE


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija