Pravoslavni sveštenik zapjevao na hodžinom vjenčanju u Mrkonjić Gradu

U nedavno obnovljenoj Krzlar-Aginoj džamiji u Mrkonjić Gradu, desio se događaj koji će ostati urezan u pamćenju mnogih ljudi i koji istinski oslikava duh otvorenosti, razumijevanja i zajedništva među različitim vjerskim uvjerenjima.

Naime, Efendija Haris Mekić koji je porijeklom iz Kačuna i Elma Duranović iz Jajca organizacijom šerijatskog vjenčanja označio je poseban trenutak u Krzlar-Aginoj džamiji, prvo vjenčanje, nakon trideset godina u Mrkonjić Gradu, piše Jajice Online.

Na ovom vjenčanju su se okupili imami, pravoslavni i katolički sveštenici, zajedno sa mnogim drugim prisutnima, svi zajedno stvarajući nezaboravnu atmosferu, ispunjenu pjesmom i radosti zbog jedinstvene činidbe ovog mladog para.

Krzlar-Agina džamija, koja je nedavno ponovno postala mjesto vjerskih obreda, ima posebno značenje u srcima lokalnog stanovništva. Njena bogata historija i duboko ukorijenjeni značaj za vjersku zajednicu čine je dragocjenim dijelom identiteta ovog grada. Nakon dugog perioda tišine, ponovno se začuo ezan s munare džamije, najprije tokom ramazana, a sada i povodom ovog značajnog vjenčanja.

Jedan poseban trenutak na svadbenoj proslavi dočarao je duh razumijevanja i zajedništva. Pravoslavni sveštenik Dobrica Tepić preuzeo je mikrofon i izveo emotivnu pjesmu “Kao moja mati” poznatog izvođača Zdravka Čolića. Ovaj gest duboko je obogatila atmosferu vjenčanja, potvrđujući poruku o toleranciji i prihvatanju među različitim vjerskim zajednicama.

Ovaj događaj u Krzlar-Aginoj džamiji podsjeća nas da smo, prije svega, svi ljudi, te da se dijelimo na dobre i loše, bez obzira na vjersku pripadnost. Kroz ovakve svjetle primjere, gradimo svijet koji cijeni različitosti i istinski se trudi da izgradi bolju budućnost za sve nas.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79