Praznici stižu, sa njima i kolona vozila na graničnim prijelazima

Pojačan je promet vozila u oba smjera na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška, kao i na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prijelazima Bosanski Brod, Bosanska Kostajnica, Velika Kladuša i Gradina, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Na putu Vrbaška – Draksenić (put prema GP Gradina) zbog sanacionih radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Prijedora.

Zbog radova na izgradnji pristupnih puteva i raskrsnice za autoput A-1, na snazi je noćna obustava saobraćaja od 1.00 do 4.30 sati na magistralnom putu M-17 Buna – Počitelj u mjestu Ševaš Njive. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava preko Domanovića.

Kroz tunel Crnaja na putu Konjic – Jablanica do utorka do sedam sati saobraćat će se dvosmjerno. Od utorka od sedam sati vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-6 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Donji Vakuf – Travnik (Komar), Žepče – Zenica (Golubinja), Ripač – Dubovsko, Bosanski Šamac – Orašje (dionica Grebnice – Bazik) i Stolac – Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča – Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na putu Rudo – Granični prijelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko deset tona ukupne mase, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 kilometara na sat.

Povodom Međunarodnog praznika rada večeras od ponoći, zabranjuje se prijevoz eksplozivnih materija na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79