Prcić ostaje u pritvoru, saradnica Belkić-Mujkanović puštena uz mjere zabrane

Sud BiH odbio je žalbu advokata Denisa Prcića, osnivača i vlasnika Američkog univerziteta u BiH i on ostaje u prtivoru koji mu je određen u nedjelju nakon ročišta.

Djelimično mu je uvažena žalba te su ukinuti pritvorski razlozi tačke a (ako se krije ili ako postoje druge okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva) i b (ako postoji osnovana bojazan da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak ili ako naročite okolnosti ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače), a ostala je tačka c (ako naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo ili da će dovršiti pokušano krivično djelo ili da će učiniti krivično djelo kojim prijeti, a za ta krivična djela može se izreći kazna zatvora najmanje od tri godine ili teža kazna).

Advokatica Melise Belkić-Mujkanović Ines Osmanović potvrdila je za Patriju da je Sud BiH uvažio žalbu i ukinuo pritvor, a da su joj određene mjere zabrane.

“Još uvijek nismo dobili pisani otpravak pa ne znam šta je Sud BiH odredio, a ona je već izašla iz pritvora”, navela je Osmanović.

U nedjelju su mjere zabrane određene i njenom suprugu Emiru Mujkanoviću.

Oni su prošle sedmice lišeni slobode u Tuzli u okviru istrage Tužilaštva BiH o diplomi direktora OSA-e Osmana Mehmedagića koju je navodno stekao na AU u BiH. No, tužilac Oleg Čavka naveo je kako nema dokaza da je Mehmedagić bio student na AU u BiH, a kako su izvršene nezakonite radnje i falsifikovana određena dokumentacija kojom se pokušalo fingirati da je Mehmedagić bio student.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79