Prcić zaradio 33 miliona KM za 15 mjeseci: ” Ne morate ići u EU”

Prcić zaradio 33 miliona KM za 15 mjeseci: ” Ne morate ići u EU”


Denis Prcić, vlasnik Američkog Univerziteta u Bosni i Hercegovini, institucije koja se povezuje sa aferom lažnih diploma, nedavno se, putem društvenim mreža, zahvaljivao Allahu koji mu je omogućio da zaradi 33 miliona KM u 15 mjeseci.

Prciću, očigledno ni gramatika nije jača strana piše Senzor.

“33 miliona KM za 15 mjeseci rada. Kada radite čisto, pošteno dragi Allah/Bog vas gleda  čuva i daje nafaku po zasluzi. Nemora te ići u EU, biti član partije ili baviti ee kriminalom da bi stekli imetak.

Kako posijete tako i betete. Znanje i karakter je moć svih uspheha. Neka i vama i vašoj porodici dragi Allah/Bog da nafaku” – izjavio je Denis Prcić.

“300 miliona KM u sljedeća 24 mjeseca sa Allahovom nafakom ću zaraditi a kreativnošću i inteligemcijom poslovno i kao hobi, ostaviti uta sebe historiski trag”

 

Podsjećamo u ovoj sedmici bila je policijska akcija u kojoj je privedeno više osoba.

Brzo” studiranje za 60.000 KM: Koji su fakulteti izdavali lažne diplome

Sve razotkrili prikriveni istražitelji SIPA-e koji su upisali fakultete koristeći se lažnim identitetima

Prema nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su jučer deset osoba u operativnoj akciji „Klaster“ koje su osumnjičene za izdavanje lažnih diploma.

Radi se o visokim dužnosnicima univerzitetskih i fakultetskih ustanova u BiH, a pretresi su obavljeni u više bh. gradova i Distriktu Brčko.

Prema informacijama u pitanju su: Nezavisni univerzitet NUBL Banja Luka, Prometej Banja Luka, PiM Banja Luka, Aperion Banja Luka, UPS Banja Luka, Internacionalni univerzitet Travnik, Internacionalni univerzitet Distrikt Brčko, CKM Mostar i Union Mostar.

Aktivnosti se realiziraju nakon dugotrajnog provođenja istražnih radnji, zajedno sa SIPA-om, na suzbijanju organiziranog kriminala i sistemske korupcije, povezane s nezakonitim izdavanjem i nedozvoljenom trgovinom fakultetskim diplomama na području BiH, rečeno je iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni dekani, rektori i profesori visokoškolskih ustanova: Zoran Kalinić, Vaso Pajić, Vladimir Stojanović, Vojislav Škrbić, Denis Prcić, Dragan Ilić, Goran  Lalović, Dušan Perić, Ljubiša Todorović, Mirko Tufegdžija…

Većina ih je jučer i uhapšena, a pronađeno je i privremeno oduzeto 165.000 KM. Sumnja se da su osumnjičeni nezakonitim aktivnostima stekli imovinsku korist višu od 600.000 KM.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija