Prebio je još jednu bivšu, oteo mladića, mlatio djecu

uštanje Darka Kovačevića “Daruvarca” iz pritvora u kojem je bio šest mjeseci još je uvijek glavna tema u javnosti. Kovačević koji je ljetos brutalno pretukao 18-godišnju djevojku u petak je izašao na slobodu nakon što se nisu stekli uvjeti za održavanje rasprave, a istekao je i maksimalni rok od šest mjeseci zadržavanja u pritvoru, što je izazvalo brojne komentare u javnosti.

“Daruvarac” je poznati zadarski kriminalac protiv kojeg je policija od 2008. godine podnijela niz prekršajnih i kaznenih prijava – njih četrdesetak.

Među tim kaznenim prijavama je i više nanošenja teških tjelesnih ozljeda, pucanje iz vatrenog oružja, nasilničko ponašanje, prisila prema policajcu, otmica, te niz tučnjava. Iako se radi o teškim kaznenim djelima, Darko Kovačević za niti jedno od tih djela nije odgovarao, odnosno protiv sebe nema niti jednu presudu.

Ovaj stari policijski znanac, osim niza kaznenih i prekršajnih djela s elementima nasilja, ima i bogatu historiju brojnih saobraćajnih nesreća.

Unatoč svemu tome Kovačević je slobodno šetao Zadrom, a onda i brutalno pretukao 18-godišnjakinju.

Prije šest godina prebio bivšu djevojku

Daruvarac je početkom prosinca 2012. u jednom kafiću nasrnuo na ženu s kojom je tada bio u vezi. Baš kao i Lorenu, udarao ju je šakama po glavi, srušio je na pod, udarao po cijelom tijelu te je vukao po podu kafića. Policija ga je brzo pronašla te je priveden na sud, no kako doznaje 24sata, već je istog dana pušten na slobodu.

U novembru 2008. godine s prijateljem je presreo dečka bivše djevojke te ga fizički napao. Dvojac je muškarca pretukao i ugurao u automobil. Odvezli su se na drugu lokaciju i tamo nastavili maltretirati muškarca. Tada je Daruvarac zaradio kaznenu prijavu zbog protupravnog oduzimanja slobode, a napadnuti muškarac završio je na Hitnoj.

Iste godine je u noćnom klubu bez ikakvog povoda napao dvojicu maloljetnika. Prebio ih je, nakon čega su završili na Hitnoj, a on je zaradio prijavu za nasilničko ponašanje.

Prije četiri godine verbalno je nasrnuo na policajce, urlao na njih, odgurnuo ih i pobjegao.Iako je Darko Kovačević Daruvarac trenutno na slobodi, njemu se suđenje nastavlja. Iduća rasprava određena je za 9. januar 2019. godine.U Zadru je danas održan miran protest u znak podrške 18-godišnjoj žrtvi “Daruvarca”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79