Prebrzo vozila neregistrovan automobil Opel Corsa i to bez vozačke dozvole

Saobraćajna policija jučer je Novoj Topoli, radarskim sistemom ,”Ekin” registrovala prekoračenje brzine putničkog automobila marke “Opel Corsa”, kojim je upravljala A.T. iz Bosanske Gradiške.

Kontrolom je utvrđeno da je A.T. upravljala neregistrovanim vozilom prije sticanja prava na upravljanje, te da se na putničkom automobilu nalaze nepripadajuće registarske oznake. Na osnovu izvršenih provjera u Registru novčanih kazni, utvrđeno je da lice ima dug u iznosu od 2.600 KM.

Policija je privremeno oduzela automobil, a protiv A.T. u redovnoj proceduri bit će dostavljen izvještaj tužilaštvu za počinjeno krivično djelo “Falsifikovanje isprave”.

Protiv iste osobe će biti pokrenut prekršajni postupak kod Osnovnog suda u Bosanskoj Gradišci zbog počinjenih prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79