(FOTO) Pred zgradom NSRS je kordon policije, okupili se članovi grupe “Pravda za Davida”

Davor Dragičević i članovi grupe Pravda za Davida došli su večeras pred Narodnu skupštinu RS-a gdje je u toku posebna sjednica na kojoj se bira nova Vlada RS-a. Protive se ponovnom izboru Dragana Lukača za ministra unutrašnjih poslova RS-a. Uzvikuju “pravda za Davida”, “ubice” i pjevaju “Klinac iz geta”.

Ispred zgrade NSRS je nekoliko stotina članova Pravde za Davida. Dragičević traži da Lukač izađe, a iznio je i niz teških riječi na njegov račun. Pred zgradom NSRS je kordon policije i ne dozvoljavaju prilaz ulazu skupštine RS-a. Članovima Pravda za Davida pridružilo se i nekoliko zastupnika opozicije, prenosi Faktor.

Dragičević je brutalno izvrijeđao pripadnike policije koji su izašli da osiguraju zgradu NSRS. Čak je nekoliko puta pljunuo prema njima i psovao, kako njih tako i ministra Lukača.

Članovi grupe Pravda za Davida su nešto iza 19 sati napustili lokaciju ispred zgrade Narodne skupštine RS-a. Situacija je oko sat vremena, koliko su bili tu, bila na granici incidenta.

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments