Predao se Hrvat koji je satima držao ženu i prijetio bombom

Talačka kriza u kojoj je u mjestu Kneževo u Baranji u Hrvatskoj muškarac satima u stanu držao zatočenu ženu okončana je bez žrtava jutros.

“Osoba je pod nadzorom, uhićena je, slijedi kriminalističko istraživanje, nemamo nikog ozlijeđenog”, rekli su u osječko-baranjskoj policiji.

“Mogu reći da se sve na kraju dobro završilo. Malo neuobičajena situacija za malo mjesto u Baranji. Muška osoba je zatočila žensku osobu. Bilo je policijsko postupanje, malo selo, a puno svih službi na terenu. Ono što mogu reći da je policija pregovarala s osobom i u 2.40 se osoba dobrovoljno predala. Ženska osoba je u redu, stan je pregledan, službe su odradile svoj posao tako da je situacija riješena na najbolji mogući način”, rekao je načelnik opštine Kneževo Zoran Kontak, prenosi Index.hr.

Talačka kriza prijavljena je u nedjelju u 17.56 časova, a na terenu su bile sve hitne službe, uključujući pregovarače, pripadnike specijalne policije i hitne medicinske službe.

Muškarac je satima u stanu držao zatočenu ženu, prijeteći da će aktivirati eksplozivnu napravu zbog čega su evakuisane i komšije.

Mediji su ranije objavili da je muškarac u stanu držao zarobljenog maloljetnog sina kojeg je u međuvremenu pustio i da je navodno plinskom bocom i eksplozivnom napravom.

HRT piše da je muškarac otprije poznat policiji zbog nasilja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79