Predator iz SBK-a djevojku namamio u stan koji je “izdavao”, pa je se*ualno zlostavljao

Tužilaštvo Srednjobosanskog kantona privodi kraju istragu protiv seksualnog napasnika iz ovog kantona koji je u julu ove godine silovao jednu djevojku koju je prethodno namamio u klopku putem oglasa za iznajmljivanje stana. Podizanje optužnice, koje bi se prema saznanjima Oslobođenja trebalo desiti za 15-ak dana, osumnjičeni će dočekati iza rešetaka, gdje se nalazi od momenta hapšenja.

OGLAS ZA TRGOVCA

Radeći na ovoj istrazi, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova SBK-a došli su do saznanja da je manijak putem oglasa za posao u zamku pokušao namamiti još jednu djevojku u čemu, na sreću, nije uspio. Osim da im je krivično djelo silovanja prijavljeno te da se poduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog slučaja, u MUP-u nisu željeli govoriti o ostalim detaljima.

Izvor blizak istrazi za Oslobođenje je otkrio da je seksualni predator na jednoj internet-stranici napravljenoj u BiH najprije objavio oglas za posao trgovca.

– Na konkurs se javila 19-godišnjakinja koja mu je objasnila da je završila trgovačku školu. Osumnjičeni, koji sebe u porukama oslovljava šefom, djevojci objašnjava da bi joj plata, pored toplog obroka, bila oko 750 KM. Dodaje da bi bilo poželjno da ima radno iskustvo te ističe “da mi, šefovi, volimo da probamo kakvo nam tijelo ima radnica”. Dodaje i to da “ako je ljubazna prema meni može dobiti i povišicu”. Djevojka mu na to odgovara da ona “ne bi tražila posao kada bi tijelo davala svakome”. Upozorila ga je i na to da će njihova prepiska ići na Spotted, otkrio nam je izvor blizak istrazi.

Naš sagovornik dodaje da je nakon ovoga uslijedio oglas za izdavanje stana na koji se javila oštećena.

– Manijak iz SBK-a i žrtva su se sastali na dogovorenoj adresi. Ne sluteći šta bi se moglo desiti, djevojka je ušla u stan kako bi vidjela unutrašnjost i dogovorila se oko kirije. Nasilnik je tada nasrnuo na nju i silovao je. Uplašena djevojka je nekako uspjela da dođe do roditelja i sve im ispriča. Ovaj stravični događaj je prijavljen policiji koja je obavijestila i Tužilaštvo SBK-a, a postupajući tužitelj je izdao naredbu da se urade sva potrebna vještačenja, navodi naš izvor.

UPOZORENJE NA PREVARE

Napomenimo da je policija u ovom kantonu prije nekoliko mjeseci objavila upozorenje građanima u kojem se, između ostalog, navodi da se građani često dovode u zabludu i bivaju prevareni na društvenim mrežama.

– Građani često budu prevareni na način da putem društvenih mreža stupaju u kontakt sa osobama koje naprave lažne profile ili se služe lažnim mobilnim karticama i obećanjima te budu prevareni i poniženi, naveli su iz policije, koja je pozvala sve one koji su bili žrtve krivičnog djela prevara izvršenih na sličan način da to prijave u najbližu policijsku stanicu ili na besplatan broj 122.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79