Predizborna priča ili konkretan prijedlog: Tuzla dobija kompleks od 50 miliona KM?

Tuzlanska firme Deling, kompleks vrijedan oko 50 miliona KM, koji ova firma namjerava graditi iznad Panonskih jezera u Tuzli. Pored stambenih jedinica projektom je planirana izgradnja luksuznog hotela u sklopu kojeg će biti i panoramski restoran ali i ostali sadržaji (konferencijske sale, fitness centar, bazen…).

Pored navedenog, cjelokupan kompleks sadržavat će i potpuni comunity sadržaj za udoban život što uključuje sportske terene, bazen, vrtić, market, apoteku, pekaru i sl. Početak radova predviđen je za jesen 2021. godine.

Prema riječima gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića, zemljište je jedan od najvažnijih faktora razvoja grada, pod uslovom da se njime pravilno upravlja. Dobro upravljanje podrazumijeva ekspertno znanje i neprekidni rad velikog tima.

˝Zatekao sam Tuzlu u stanju razvijanja samo na jednu, i to istočnu stranu svijeta. U međuvremenu smo obnovili središte Tuzle (slana jezera i kompleks Slane banje, istorijska jezgra sa trgovima i centralnim parkom, povezivanje tih pješačkih zona mostovima, interpoliranje novih objekata u istorijsku jezgru, itd.), zatim smo otvorili mogućnost gradnje i na zapadu, gdje je investitora i objekata sve više.

Predstojeće uređenje Ilinčice podrazumijeva dalje širenje uređenog dijela Tuzle na jug, a sada vam želim predstaviti širenje urbanog dijela grada na sjever. Kontinuirano radimo na urbanističkoj regulativi, rješavanju imovinsko-pravnih problema na zemljištu, stvaranju uslova za privlačenje što više investicija, te izdavanju urbanističkih saglasnosti i odobrenja za građenje, što je složen posao˝, istakao je gradonačelnik Imamović.

Kako je kazao, za jednu zgradu, u toku pripreme za gradnju i u toku gradnje, vezano je oko 50 malih i srednjih preduzeća i mnogo radnika dakle, gradnja je direktno vezana za broj radnih mjesta. Osim toga, investitori u budžet grada uplaćuju rentu, čija je zakonom određena namjena održavanje i gradnja komunalnih objekata.˝Od renti koje su u gradski budžet uplatili investitori zgrada, izgradili smo drugo slano jezero, slane vodopade, Trg slobode, stotine kilometara lokalnih puteva i druge komunalne objekte.

Ovaj kompleks vrijedan oko 50 miliona KM, su zamislili iznad Panonskih jezera, iznad ulice prema Gradini, na najvišem vrhu sjeverne padine Tuzle. Ovo je veliki korak. Tuzla će, zahvaljujući ovakvim projektima i dalje ići naprijed. Ne samo naprijed, nego i ispred˝, zaključio je Imamović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79