Predložen novi projekt: Hoće li se rušiti zgrada u Grbavičkoj?

On je kazao da je teško reći kada bi mogli početi radovi na kružnom toku

 

Godinama se priča o rušenju zgrade u Grbavičkoj ulici 62-68 i pravljenju zamjenske odmah iza postojeće da bi se nastavila izgradnja južne longitudinale, međutim kako stvari sada stoje, upitno je da li će se ona uopšte rušiti, piše Oslobođenje.

 

Kako su nam kazali u Direkciji za ceste KS-a, problemi su nastali oko eksproprijacije, te je nova Vlada KS-a odlučila da se napravi novi projekt koji bi isključio tu eksproprijaciju i gdje bi se napravio kružni tok u koji bi se iz Zagrebačke ulice ulazilo s dvije trake.

– Zapelo je kod eksproprijacije zgrade, jer je vrlo teško usaglasiti se sa stanarima, neko hoće zamjenski stan, a neko neće. Vlada KS-a odlučila je da to promijeni i dala je nalog da se isprojektuje kružni tok u koji bi se iz Zagrebačke ulice ulazilo s dvije saobraćajne trake, a dvije bi prolazile podzemno kroz kružni tok, pojasnio je Hasan Šahović, savjetnik u Direkciji.

 

On je kazao da je teško reći kada bi mogli početi radovi na kružnom toku.

 

– Treba se uraditi izmjena projekta, obezbijediti urbanistička saglasnost i građevinska dozvola, sve to je dugotrajan proces. Nisam siguran hoće li se u ovoj godini moći išta početi, naveo je Šahović.

 

Ako se usvoji novi projekt, prema njegovim riječima, zgrada u Grbavičkoj ulici 62-68 ostala bi na istom mjestu.

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79