Predložen pritvor za Čavića koji je pokušao pregaziti policajce i prijetio im pištoljem

Nakon ispitivanja postupajući tužilac predložio je Osnovnom sudu u Banja Luci da se Viktoru Čaviću (45) odredi jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je počinio više krivičnih djela.

Policija je došla do informacije, da se u nedjelju oko 2.30 sati Čavić nalazio u mjestu Kola kod Banja Luke, a za njim je bila raspisana potraga od strane PU Banjaluka.

Pirlikom pokušaja hapšenja, on je policajcima M. K. i D. M. prijetio pištoljem i spriječio ih u vršenju službene radnje.

 

“Osumnjičeni se svojim vozilom „bmw“ udaljio sa lica mjesta, da bi se potom vratio te velikom brzinom krenuo prema oštećenim koji su pomjeranjem u stranu izbjegli kontakt sa vozilom – rekli su u OJT Banjaluka.

Oni su dodali da se Čavić sumnjiči da je 17. avgusta u Banjaluci oštećenoj T. K. uputio više prijetećih poruka.

“Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja opasnosti od bjekstva osumnjičenog, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo. O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjaluci – dodali su u Tužilaštvu.

Podsjetimo, Čavić je uhapšen u nedjelju u apartmanu u Mrkonjić Gradu, a prilikom privođenja bio je go.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79