Adisa Salkić i Sead Abazi
Predložen pritvor za opasnu braću Abazi koji su pucali po Šipu

Predložen pritvor za opasnu braću Abazi koji su pucali po Šipu


U četvrtak navečer je došlo do pucnjave na Šipu u Sarajevu, u kojoj je ranjena jedna osoba. Policija je slučaj okarakterisala kao pokušaj ubistva za koji su osumnjičeni Sead i Almedin Abazi.

Za njih je sada zatražen pritvor, kao i za ženu koja se sumnjiči da im je pomagala.

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo je Kantonalnom sudu u Sarajevu predložilo pritvor za dvojicu braće (1980. i 1991. godište) zbog krivičnog djela “pokušaj ubistva”, a A. S. (1980.) sumnjiči se za krivično djelo “pomoć počiniocu nakon počinjenog krivičnog djela.

Zbog pucnjave su uhapšene tri osobe, a riječ je o Seadu Abaziju, Almedinu Abaziju i Adisi Salkić.

Za njih dvojicu je pritvor zatražen iz svih razloga nabrojanih u zakonu, a što je: strah od ponavljanja krivičnog djela, strah od uklanjanja dokaza i utjecaja na svjedoke, strah od uznemirenja javnosti i strah od bjekstva.

S obzirom na to da su njih dvojica odmah nakon pucnjave pobjegli i sutradan uhapšeni u Neumu, očigledno je da su strahovi tužioca da bi mogli pobjeći – opravdani.

Međutim, o tome konačnu odluku donosi Kantonalni sud Sarajevo, a što se očekuje ubrzo tokom dana.

@crnahronikaofficialNova pucnjava u Sarajevu: Policija na terenu, Pucnjava u naselju Šip: Jedna osoba povrijeđena, hitno prebačena u KCUS Večeras je u sarajevskom naselju Šip, u ulici Branilaca Šipa došlo do pucnjave. Operativni centar MUP-a Kantona Sarajevo je potvrdio za Crnu hroniku da su zaprimili dojavu o pucnjavi. “U 19: 55 je Policijska stanica Centar zaprimila prijavu da se u ulici Branilaca Šipa dogodila pucnjava”, potvrđeno je za Crnu hroniku. Tužilac je obaviještem, a policijski službenici su na terenu kako bi se obavio uviđaj.♬ original sound – crnahronikaofficial



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija