Predložen pritvor za Seida Hadžibajrića i Elmedina Karišika

Tužioci Kantonalnog tužilaštva Sarajevo predložili su Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora za Elmedina Karišika i Seida Hadžibajrića.

Prema saopćenju Tužilaštva KS, pritvor je predložen zbog bojazni da bi osumnjičeni, ukoliko ostanu na slobodi, mogli ponoviti krivično djelo.

Karišik je optužen za organizirani kriminal, davanje dara ili drugih oblika koristi, davanje nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem, davanje lažnog iskaza, zloupotrebu ovlaštenja u privrednom poslovanju i pranje novca.

Seid Hadžibajrić se sumnjiči za organizirani kriminal, pranje novca i primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Kako je ranije izvještavao Klix.ba, osumnjičeni su dio novog predmeta koji je otvorilo Kantonalno tužilaštvo Sarajevo, a u istrazi su također obuhvaćeni Ibrahim Hadžibajrić i kompanija “Plaza Group”.

Svi oni se sumnjiče za nezakonite transakcije nekretnina na području Općine Stari Grad.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79