Predloženo da Audi kojeg se odrekao Mirsad Zaimović bude doniran

Član Naše stranke Mirsad Čamdžić podnio je inicijativu Zastupničkom domu Parlamenta FBiH kojom predlaže da se donira automobil Audi A4, a kojeg se ranije odrekao predsjedavajući doma Mirsad Zaimović.

Podsjećamo, Zastupnički dom Parlamenta FBiH je za 70.000 KM kupio automobil Audi A4. Iako je prvobitno planirano da ga koristi Mirsad Zaimović, predsjedavajući Zastupničkog doma, on se u međuvremenu toga zvanično odrekao.

Parlament FBiH za 70.000 KM kupio Audi A4, predsjedavajući Mirsad Zaimović ga ne želi

“Svim zastupnicama i zastupnicima u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH na usvajanje upućujem inicijativu za doniranje automobila Audi A4, čijeg se korištenja javno i službeno odrekao predsjedavajući ovog doma, instituciji koja kao odgovor na poziv Zastupničkog doma dostavi najbolje obrazložen zahtjev”, piše u inicijativi.

S tim u vezi Čamdžić predlaže da Stručna služba Zastupničkog doma uputi poziv za dostavljanje zahtjeva za donaciju automobila, obrazložen potrebom za korištenjem istog institucijama čiji je osnivač i/ili većinski vlasnik Federacija Bosne i Hercegovine.

“Na osnovu zaprimljenih zahtjeva Administrativna komisija Zastupničkog doma, trebala bi donijeti odluku u kojoj instituciji postoji najveća potreba za automobilom i istoj ga donirati. Smatram da se svrha ove bespotrebne nabavke može barem djelomično postići doniranjem automobila onima za čiji rad je on najneophodniji”, navodi se u dokumentu piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79