Predmet Bosnalijek: Dvije osobe privedene, pet na saslušanju

Dvije osobe privedene su u današnjoj akciji SIPA-e koju su proveli na području Kantona Sarajevo i Konjica, a u okviru istrage malverzacija u kompaniji Bosnalijek. Pet ih je na saslušanju u svojstvu osumnjičenih.

Pretresi stambenih objekata i fizičkih lica na četiri lokacije kao i pretrese poslovnih objekata pravnih lica na pet lokacija još traju.

Privedene osobe su provedene u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih.

“Takođe u sklopu navedenih aktivnosti uručeni su pozivi za pet osumnjičenih osoba, koje se trenutno nalaze u prostorijama SIPA-e gdje će biti ispitani u svojstvu osumnjičenih. Aktivnosti policijskih službenika još uvijek su u toku”, saopćeno je iz SIPA-e.

Među osobama koje su trenutno u SIPA-i je i direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović. Kako je ranije saopćeno iz Tužilaštva BiH, osobe se terete za krivična djela organiziranog kriminala, pranja novca, zlouporabe položaja i financijskog kriminala u okviru koje je evidentirana nezakonita imovinska korist u višemilionskom iznosu. Akcija Trik provodi se po nalogu Suda BiH, a pod nadzorom dežurnog tužioca.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79