Predrag Kojović nazvao Milanovića “Trumpom za siromašne”

Nakon izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića o dugotrajnosti pregovora o pristupanju Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Predrag Kojović, nije štedio riječi osuđujući Milanovića.

Nazvao ga je ‘Trumpom za siromašne’, ocijenivši njegove riječi kao degutantne i primitivne.

Kojović je u emisiji na BHT1 izrazio svoje osjećaje, ističući da se osjeća potrebnim da reaguje na isti način kao što je Milanović izrazio svoje stavove, iako to nije njegov stil.

“Ja mislim da taj čovjek ima jezik, ali mozak nema”, dodao je Kojović.

Oštro reagujući na izjave Milanovića, Kojović je istakao da se nakon ovakvih izjava Milanović ne može “nikakvim sapunom oprati”.

Uporedio je Milanovića sa Trumpom, nazivajući ga “Trumpom za siromašne”.

Milanović je i danas ponovo spomenuo našu zemlju, te premijera Hrvatske Andreja Plenkovića optužio, u kontekstu otvaranja pregovora o članstvu između BiH i EU, da je on kriv jer pregovori nisu i ranije započeli.

“BiH je odavno, kao što već godinama zagovaram, mogla početi pregovore s EU, samo da je bilo iskrenosti i poštenja briselske birokracije. Ali, nije krivac samo Brisel. Pregovori EU s BiH mogli su početi puno prije da je Hrvatska proteklih godina imala Vladu i premijera s imalo političke odvažnosti i državničke mudrosti.

No, Hrvatska je za premijera imala – i još kratko će imati – Andreja Plenkovića, političku kukavicu i karijernog kalkulanata, koji se ni u jednom pogodnom trenutku – a bilo ih je na pretek – nije usudio pisnuti ili, ne daj Bože, zamjeriti briselskim elitama”, naveo je, između ostalog, u objavi na Facebooku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79