Predsjedavajući Almir Babajić podnio ostavku nakon izlaganja Kasumovića na sjednici vijeća

Sjednica Gradskog vijeća Zenice prekinuta je nakon što je ostavku na mjesto predsjedavajućeg podnio Almir Babajić (SDP).

Za današnju sjednicu Gradskog vijeća Zenice klub vijećnika SDA dostavio je dopinu s tačkom na kojoj se trebalo raspravljati o revizorskom izvještaju grada Zenice za 2018. godinu u kojoj je Gradska uprava Zenice na čelu s gradonačelnikom Fuadom Kasimovićem puno više plaćala poslove od cijene koje predviđena.

Vijećnica Emina Tufekčić za govornicom je obrazložila zbog čega je neophodno da se tačka uvrsti u dnevni red, a potom je za govornicu izašao i Kasumović od kojeg je predsjedavajući Babajić tražio da prestane vrijeđati vijećnike te da se vrati na temu.

“Ja sam dobio riječ, pusti me da završim svoje predavanje”, kazao je Kasumović.

Nakon izlaganja gradonačelnika, predsjedavajući Gradskog vijeća Almir Babajić je podnio ostavku.

“Vidim da sam izgubio autoritet, ja podnosim ostavku na mjesto predsjedavajućeg. Neka zamjenik nastavi sjednicu, ja u ovim uslovima neću raditi “, kazao je Babajić.

Zamjenik predsjedavajućeg Ekrem Tuka je nakon kraće pauze i konsultacije radnog predsjedništva prekinuo desetu sjednicu Gradskog vijeća.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79