Predsjedavajući Stevandić: Žao mi je zbog Vukanovića, ali ne mogu dozvoliti da skače, slušao sam ga 13 minuta

Tokom današnje sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, predsjedavajući Nenad Stevandić isključio je iz rasprave poslanika Nebojšu Vukanovića.

Stevandić je nakon pauze objasnio zašto smatra da je bio prinuđen iskoristiti poslovničku mogućnost isključenja poslanika iz rasprave.

“Iskreno mi je žao što sam bio prinuđen na ovu mjeru, ali ovo je Narodna skupština i ne mogu da dozvolim da ljudi skaču, a 13,5 minuta sam slušao gospodina Vukanovića. Bio sam tolerantan do kraja. Izbacio sam ga samo sa ove tačke dnevnog reda. Morao sam da izreknem pouku da možemo na miru da radimo, da ne izlazimo ovdje i prijetimo obračunima”, kazao je Stevandić.

Podsjetimo, Vukanoviću je tokom rasprave o povećanju plata od 5 posto u javnom sektoru RS-a naređeno da napusti salu kako bi se smirio, nakon čega je on upozorio predsjedavajućeg skupštine da će napraviti haos.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79