Predsjednica CIK-a podnijela prijavu zbog navoda o narko-kartelu

Predsjednica Centralne izborne komisije BiH (CIK) Irena Hadžiabdić podnijela je prijavu protiv nepoznatog lica u vezi s tvrdnjama da narko-kartel ima svog čovjeka unutar komisije.

Ova prijava se temelji na prepiskama članova narko-kartela putem aplikacije Sky, koje sugeriraju infiltraciju kartela u CIK.

Portal Istraga.ba je prvi objavio ovu vijest, pozivajući se na Sky poruku koju je 20. aprila 2020. godine Haris Behram iz Mostara poslao Edinu Gačaninu, zvanom Tito.

Poruka sadrži tvrdnje o važnosti “imati nekoga u CIK-u” i navode da ta osoba redovno prima plaću od kartela.

Osim toga, Sud BiH je prihvatio prijedlog Tužilaštva BiH i produžio pritvor za dva mjeseca Adnanu Smajloviću, Sančezu Jukiću i Aidi Halać, koji su uhapšeni u akciji “Black Tie 2” i sumnjiče se za organizirani kriminal.

Članovi ove kriminalne grupe navodno su i Dženis Kadrić, Boško Jerković, Ibro Miladin, Dražen Čobović, Adna Helić, Tarik Zulović, Haris Bahram, Nedžad Suljević, Mirsad Skopak, Mak Šemšić, Elmir Sarić, Smail Šikalo, Husmir Gabeljić, Fatih Kol, Almir Serdarević i Suvad Sačić.

Terete se za organizirani kriminal, pranje novca, zloupotrebu položaja, primanje mita i druge oblike koristi u predmetu Zlatko Ibrišimović i drugi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79