Predsjednica CIK-a podnijela prijavu zbog navoda o narko-kartelu

Predsjednica CIK-a podnijela prijavu zbog navoda o narko-kartelu


Predsjednica Centralne izborne komisije BiH (CIK) Irena Hadžiabdić podnijela je prijavu protiv nepoznatog lica u vezi s tvrdnjama da narko-kartel ima svog čovjeka unutar komisije.

Ova prijava se temelji na prepiskama članova narko-kartela putem aplikacije Sky, koje sugeriraju infiltraciju kartela u CIK.

Portal Istraga.ba je prvi objavio ovu vijest, pozivajući se na Sky poruku koju je 20. aprila 2020. godine Haris Behram iz Mostara poslao Edinu Gačaninu, zvanom Tito.

Poruka sadrži tvrdnje o važnosti “imati nekoga u CIK-u” i navode da ta osoba redovno prima plaću od kartela.

Osim toga, Sud BiH je prihvatio prijedlog Tužilaštva BiH i produžio pritvor za dva mjeseca Adnanu Smajloviću, Sančezu Jukiću i Aidi Halać, koji su uhapšeni u akciji “Black Tie 2” i sumnjiče se za organizirani kriminal.

Članovi ove kriminalne grupe navodno su i Dženis Kadrić, Boško Jerković, Ibro Miladin, Dražen Čobović, Adna Helić, Tarik Zulović, Haris Bahram, Nedžad Suljević, Mirsad Skopak, Mak Šemšić, Elmir Sarić, Smail Šikalo, Husmir Gabeljić, Fatih Kol, Almir Serdarević i Suvad Sačić.

Terete se za organizirani kriminal, pranje novca, zloupotrebu položaja, primanje mita i druge oblike koristi u predmetu Zlatko Ibrišimović i drugi.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija