Predsjednica suda osumnjičena za podmićivanje vaučerom za hotel na Zlatiboru

Predsjednica Višeg suda u Nišu D. Ž. uhapšena zbog sumnje da je potpisala rješenje za uslovni otpust i za to dobila vaučer za boravak u hotelu na Zlatiboru.

D. Ž. je uhapšena po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, a u saradnji sa BIA i SBPOK, zbog sumnje da je izvršila krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Kako je saopštilo tužilaštvo, sumnja se da je ona u periodu od februara do avgusta iskoristila svoj službeni položaj predsjednice suda, tako što je po prethodnom obećanju i dogovoru sa osuđenim R. M., kao predsjiednica vanraspravnog veća Višeg suda u Nišu dojnela i potpisala rješenje kojim se usvaja molba za puštanje na uslovni otpust osuđenog R.M, prenosi RTS.

Za tu službenu radnju ona je, kako se sumnja, primila vaučer za boravak u hotelu na Zlatiboru čime je pribavila sebi i članovima svoje porodice imovinsku korist, jer je iskoristila taj vaučer od sedam dana sa porodicom.

Postoje osnovi sumnje, da je vaučer u hotelu uplaćen od strane privrednog društva čiji je vlasnik sin osuđenog R. M., B. M., dok je osuđeni R. M. bivši direktor i odgovorno lice.

Naime, osumnjičena je iskoristila svoj službeni položaj i predmet za koji je najpre bio zadužen jedan sudija tog suda presignirala i zadužila da postupa na drugog sudiju istog dana i na trećeg sudiju koji godišnjim rasporedom poslova nije bio raspoređen da postupa u tim predmetima, a sve u cilju ubrzavanja postupanja i donošenja pozitivne odluke o puštanju na uslovni otpust.

Osumnjičena D. Ž. je po prethodnom dogovoru i obećanju sa osuđenim R. M. postupila i usvojila molbu, navodi tužilaštvo.

Visoki savet sudstva je danas održao sjednicu i donio odluku o ukidanju imuniteta D. Ž., odnosno odobrio njeno lišenje slobode. Osumnjičena će u roku od 48 sati biti saslušana u tužilaštvu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79